Podjetje Nutrivita d.o.o., ki upravlja spletno stran www.nutri-vita.si, si prizadeva, da obiskovalcem naše spletne trgovine zagotovi največjo zaščito osebnih podatkov. Pravilnik zasebnosti podaja informacije potrošniku o:

 1. Upravljalcu vaših osebnih podatkov
 2. Obisku spletne strani in trgovine www.nutri-vita.si
 3. Osebnih podatkih, ki jih zbiramo o vas
 4. Varnosti osebnih podatkov
 5. Časovnem roku za hrambo vaših osebnih podatkov
 6. Pravni podlagi in o namenu obdelave zbranih podatkov
 7. Razkritju ali prenosu vaših osebnih podatkov tretji osebi
 8. Vaših pravicah glede osebnih podatkov
 9. Piškotkih in sorodnih tehnologijah

Pri poslovanju preko telekomunikacijskih kanalov zagotavljamo, da vaše osebne podatke obdelujemo skladno z veljavno Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in skladno z zakonodajo Republike Slovenije (veljavni zakon o varstvu osebnih podatkov).

1. Upravljalec vaših osebnih podatkov

Upravljavec vaših osebnih podatkov, ki se pridobijo prek spletne strani www.nutri-vita.si, je podjetje Nutrivita d.o.o., Nemčavci 25, 9000 Murska Sobota, matična številka 2195887, davčna številka: SI 43999115, elektronski naslov: info@nutri-vita.si, telefonska številka: 064 155 542.

Pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov za podjetje Nutrivita d.o.o. je: Dejan Kuhar.

2. Obisk spletne strani in trgovine www.nutri-vita.si

Ob vsakem vašem obisku spletne strani in trgovine www.nutri-vita.si, se na spletnem strežniku shranjuje dnevniška datoteka spletnega strežnika (npr. IP številka – številka posameznega računalnika oziroma druge naprave na spletu). Spletni strežnik na katerem je postavljena naša spletna stran, beleži določene podatke o obisku spletne strani. Ti podatki so običajno IP številka, čas obiska, vsebina dostopa do konkretne strani/postrani, prenesena količina podatkov, brskalnik in podobno.

Na ta način zbrane osebne podatke zbiramo s pomočjo piškotkov. O bolj agresivnih piškotkih vas bomo pred namestitvijo vprašali za vašo privolitev, medtem ko lahko določene druge podatke zbiramo že na podlagi zakonitih interesov.

Pravna podlaga za takšno zbiranje in obdelavo podatkov je zakoniti interes, da se zagotovi čim višja varnost omrežja in prepreči neavtorizirani dostop do shranjenih ali prenesenih osebnih podatkov prek omrežij. Ti podatki se hranijo 30 dni od obiska strani in jih ne povezujemo z drugimi osebnimi podatki uporabnikov naše spletne strani. S pomočjo tako zbranih podatkov ne izvajamo kakršnega koli kategoriziranja vaših nakupnih dejanj.

3. Osebni podatki, ki jih zbiramo o vas

Podjetje Nutrivita d.o.o. zbira in obdeluje naslednje osebne podatke:

 • vaše kontaktne podatke (ime in priimek, podjetje, naslov, elektronski naslov, telefonska številka) in podatke o komunikaciji z upravljavcem spletne strani (datum, ura ter vsebina elektronske komunikacije);
 • podatke o uporabnikih spletne strani www.nutri-vita.si (IP naslov, ID naprave, lokacija vstopne točke do spleta, datum, ura, trajanje obiska strani, obisk podstrani, brskalnik in njegove različice);
 • podatke o registriranih uporabnikih (elektronski naslov, geslo, naslov, tel.številka in ostali podatki o nakupih);
 • podatke o kupcih izdelkov (vnos v nakupovalno košarico, ime in priimek, naslov, elektronski naslov, telefonska številka, naslov za dostavo, naslov za račun, kontakt za dostavo, način prevzema in dostave ter način plačila);
 • podatke o uporabnikovih nakupih in računih (datum, izdelki, cene izdelkov, znesek nakupa, način plačila, naslov za dostavo, številka računa, datum računa ipd);
 • podatke o morebitnih reklamacijah;
 • podatke o prostovoljnih vnosih uporabnikov v spletne obrazce (npr. pri nagradnih igrah, prijave na e-listo, novice, blog ipd);
 • druge podatke, ki jih uporabniki prostovoljno podajo kot podatke o izkušnjah uporabe izdelkov in storitev ali ocene izdelkov ali vsebine, ki jih uporabniki javno delijo na socialnih omrežjih.

Upravljavec ne zbira in ne obdeluje vaših osebnih podatkov, razen kadar vi to dovolite. Običajno je to ob naročilu izdelkov, naročilu na spletne novice, pri akcijah in novostih preko elektronske pošte, pri sodelovanju v nagradnih igrah ipd.

Zbiranje vaših osebnih podatkov je lahko tudi v primeru, ko za to obstaja zakonska podlaga.

4. Varnost osebnih podatkov

Vaše osebne podatke hranimo na serverjih, ki zagotavljajo ustrezno varnostno zaščito podatkov in informacij pred nepooblaščenim dostopom, uporabo, izgubo ali razkritjem podatkov. Ti sistemi se redno posodabljajo. Z uporabo ustreznih tehničnih ukrepov in odgovornim kadrom zagotavljamo, da se obdelujejo le tisti osebni podatki, ki so potrebni za izvedbo določenega posameznega namena obdelave.

5. Časovni rok za hrambo osebnih podatkov:

Vaše osebne podatke hranimo le do izpolnitve namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani. Po preteku obdobja za hrambo jih bomo trajno izbrisali. Vaša identifikacija potem več ne bo mogoča.

Podatke, ki jih obdelujemo zaradi pogodbenega odnosa z vami (ime in priimek, naslov, elektronska pošta, tel.številka), hranimo potrebno obdobje za izvršitev pogodbe in nato še deset let. Toliko znaša zakonski rok shranjevanja (nanaša se predvsem na računovodske in davčne potrebe). Dalje podatkov ne hranimo. Izjema je le primer spora v zvezi s pogodbenim odnosom.

Osebne podatke na podlagi vaše osebne privolitve (na primer ob vpisu uporabniškega računa: ime in priimek, naslov, elektronski naslov in tel.številka, ali na primer ob prijavi na prejemanje elektronskih novic ipd.), hranimo do preklica te privolitve oziroma do zahtevka po prekinitvi obdelave vaših podatkov.

6. Pravna podlaga in namen obdelave zbranih podatkov

Obdelava vaših podatkov temelji na pravni podlagi:

 • osebna privolitev v obdelavo osebnih podatkov za enega ali več posebnih namenov (6. člen Uredbe);
 • obdelava je potrebna za izvedbo pogodbe o prodaji blaga prek spletne strani (6. Člen Uredbe);
 • obdelava je potrebna za uresničitev zakonitih interesov, ki jih želimo zaščititi ali jih želi zaščititi tretja oseba, razen kadar nad takšnimi interesi prevladajo vaši osebni interesi ali temeljne pravice in svoboščine, ki zahtevajo zaščito osebnih podatkov (6. člen Uredbe).

Vaše osebne podatke obdelujemo za sklenitev prodajne pogodbe za blago, za izdelavo naročila, za posredovanje elektronskega sporočila ob naročilu in za izvedbo prodajne pogodbe (dostava, plačilo kupnine in stroškov, reševanje reklamacij).

Če ne želite podati vaših osebnih podatkov, je možno, da določenih storitev ne boste mogli koristiti. Ne boste mogli naročiti ali kupiti blaga prek spletne strani www.nutri-vita.si.

Podlaga za obdelavo vaših podatkov v primeru marketinške dejavnosti je privolitev, ki jo daste z vpisom na naš seznam elektronskih novic. Kontaktne podatke in podatke o vašem iskanju na www.nutri-vita.si lahko uporabimo za namene trženja kot so pošiljanje ponudb in pošiljanje obvestil o promocijah in ugodnostih. Ponudbe se pošiljajo po elektronski pošti ali s sporočili na vaš telefon. Privolitev za prejemanje takšnih obvestil lahko kadar koli prekličete s sporočilom po elektronski pošti.

Na podlagi Zakona o elektronskih komunikacijah lahko kupce obveščamo o izdelkih za katere menimo, da bi vas utegnili zanimati. Ocena izhaja iz vaših preteklih iskanj na naši spletni strani. Te aktivnosti lahko kadar koli prekličete s sporočilom na elektronski naslov info@nutri-vita.si.

V skladu z zakonodajo vaše osebne podatke uporabljamo za preostale poslovne namene, kot je vzdrževanje vašega računa, za notranje tržne raziskave in merjenje učinkovitosti oglaševalskih aktivnosti. Podatke, zbrane na socialnih omrežjih, obdelujemo za namen komunikacije s sledilci.

7. Razkritje ali prenos vaših osebnih podatkov tretji osebi

Vaše podatke, kadar to zahteva zakonodaja kot odziv na sodni ali drug uradni postopek, lahko razkrijemo tretjim osebam.

Vaše osebne podatke bodo obdelovali tudi pogodbeni partnerji s katerimi imamo običajno sklenjeno pogodbo ali dogovor (med njimi PayPal, banke, VISA, Mastercard, Pošta Slovenije, kurirska služba, vzdrževlci spletne strani) in naši zaposleni, ki skrbijo za potrošnika (naročila, odprema, predaja kurirski službi, delo na spletni strani, promocije, novice ipd).

V primeru prenosa osebnih podatkov izven ozemlja Republike Slovenije bo podjetje Nutrivita d.o.o. ravnalo v skladu z veljavnimi predpisi o prenosu osebnih podatkov v druge države.

8. Vaše pravice glede osebnih podatkov

Kot uporabnik imate pravice navedene v nadaljevanju:

 • imate pravico do preklica privolitve nadaljnje obdelave vaših osebnih podatkov za enega ali več namenov obdelave. Preklic lahko kadarkoli brezplačno uredite s pisno izjavo, ki jo pošljete upravljavcu vaših osebnih podatkov na elektronski naslov info@nutri-vita.si;
 • imate pravico dostopa do informacije o vaših osebnih podatkih;
 • imate pravico do informacije v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov (na primer glede namena obdelave vaših osebnih podatkov in podatke o uporabnikih, ki so jim vaši osebni podatki bili posredovani);
 • imate pravico, da od upravljavca pridobite informacijo ali se podatki v zvezi z vami obdelujejo ali ne;
 • imate pravico do popravka vaših (nepravilnih) osebnih podatkov;
 • imate pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov (na primer če podatki niso več potrebni za obdelavo in ni nobene druge pravne podlage, ki bi izbris omejevala).

Pri uveljavitvi naštetih pravic nas lahko kontaktirate na info@nutri-vita.si. Pošljite lahko svojo zahtevo glede pravic z vašimi osebnimi podatki in navedete zahteve glede obdelave vaših osebnih podatkov. Podjetje Nutrivita d.o.o. bo vašo zahtevo obravnavalo v zakonskem roku.

9. Piškotki in podobne tehnologije

Piškotki so majhne računalniške datoteke, ki se predvidoma shranijo v uporabnikovem računalniku ali telekomunikacijski napravi, ki jo uporabnik koristi za dostop do interneta. Te datoteke imajo namen, da zabeležijo od kod in na kakšen način je uporabnik dostopal do določene vsebine na internetu. Piškotki delujejo v skladu z zakonodajo zbiranja podatkov. Uporabnik mora biti jasno obveščen o namenu zbiranja in obdelave podatkov in pod pogojem možnosti zavrnitve takšne obdelave. Obvestilo o možnosti zavrnitve obdelave je na voljo v pojavnem oknu, ki je prikazano na zaslonu ob prihodu na spletno stran www.nutri-vita.si.

Piškotki se najpogosteje uporabljajo za pravilno uporabo spletne strani, za spominsko nastavitev na spletni strani, za beleženje vsebine dostopa uporabnika in za statistiko.

Vrste piškotkov:

 • Začasni piškotki so aktivni od odprtja uporabnikovega brskalnika pa do zaprtja brskalnika. Uporabljajo se za shranjevanje začasnih informacij (na primer za izdelke v nakupovalnem vozičku, za varnost pri spletnem bančništvu ipd.);
 • Trajni piškotki ostanejo shranjeni tudi ko uporabnik zapre brskalnik. Uporabljajo se na primer za shranjevanje informacij o registraciji, nastavitvah jezika strani ipd. Uporabljajo se tudi pri analizi prometa v posameznih obdobjih;
 • Lastni piškotki so lahko začasni ali trajni in jih spletne strani uporabljajo za shranjevanje informacij, ki bodo znova potrebne, ko uporabnik naslednjič obišče neko isto spletno mesto;
 • Drugi piškotki se pojavijo preko partnerskih spletnih strani (na primer ko se prikazujejo oglasi na osnovni spletni strani, merijo promet strani ipd). Partnerji te piškotke uporabljajo za namene analitike oglaševanja.

Zavezujemo se, da pri nameščanju piškotkov upoštevamo zakonodajo, zlasti pa, določila Zakona o elektronskih komunikacijah in Zakona o varstvu podatkov.

Z uporabo piškotkov zbiramo naslednje podatke obiskovalcev naših spletnih strani:

 • informacije o napravi,
 • informacije o operacijskem sistemu,
 • informacije o spletnem brskalniku,
 • informacije o nastavitvah zaslona,
 • informacije o lokaciji oziroma vstopni točki dostopa do interneta,
 • informacije o IP naslovu naprave,
 • informacije o uporabnikovih spletnih dejanjih.

Tehnične informacije o napravi in programski opremi se beležijo zaradi zagotavljanja kakovostnega prikaza spletne strani. Informacije o prikazanih straneh se zbirajo za potrebe izboljšanja vsebine spletne strani.

Ob registraciji uporabnika v našo spletno trgovino pa lahko s pomočjo piškotkov od njega zbiramo tudi nekatere osebne podatke:

 • podatke o uporabnikovem profilu (ime in priimek, naslov za dostavo, naslov za račun, elektronski naslov, datum rojstva, spol, telefonska številka ter v primerih pravnih oseb tudi davčno številko),
 • podatke o uporabnikovih naročilih,
 • podatke o vnosih v nakupovalno košarico ter
 • podatke o vnosih v spletne obrazce.

Te podatke zbiramo predvsem zaradi preverjanja uporabnikov naše spletne trgovine ob prijavi, da se preveri ali je registriran oziroma prijavljen uporabnik zares pravi uporabnik. Podatki so potrebni tudi za to, da si spletna stran zapomni podatke o vnosu v spletne obrazce in nakupovalno košarico. Podatke uporabljamo tudi pri statistiki in pri marketinških aktivnostih.

Vrste piškotkov na spletni strani www.nutri-vita.si:

ime: wp-wpml_current_language
podjetje: Nutrivita
trajanje: 1 dan
vsebina: hranjenje vrednosti izbrane jezikovne različice.

ime: moove_gdpr_popup
podjetje: Nutrivita
trajanje: 1 leto
vsebina: Hranjenje vrednosti odločitev uporabnika o piškotkih.

ime: _ga
podjetje: Google Analytics
trajanje: 2 leti
vsebina: Spremljanje statistike ogledov in posodobljenega stanja na spletni strani.

ime: _ga_xxxxxxxxxx
podjetje: Google Analytics
trajanje: 2 leti
vsebina: Spremljanje statistike ogledov in posodobljenega stanja na spletni strani.

ime: _gid
podjetje: Google Analytics
trajanje: 1 dan
vsebina: Spremljanje statistike ogledov in posodobljenega stanja na spletni strani.