Stroga kontrola glede kravje gripe (EBP) omogoča mladim teletom zdrav začetek v življenju in jih podpira pri doseganju njihovega polnega potenciala. EBP je večvzročna bolezen, ki lahko prizadene živali v kateri koli življenjski dobi in oslabi predvsem zdravje in dihalne organe telet. Pomagajte svojim živalim, da živijo zdravo – z vrhunskim prehranskim načrtom, ki podpira njihov imunski sistem.

Opozorilni znaki

Simptomi EBP pri teletih vključujejo kašelj, zmanjšan apetit in žejo, izcedek iz nosu, letargijo, povišano telesno temperaturo in težave z dihanjem. Temperaturne spremembe, neustrezno prezračevanje, transporti ali prevelike skupine živali lahko sprožijo ali poslabšajo te simptome.

Posledice za kmeta

EBP negativno vpliva na rast, razvoj in dolgoživost telet ter posledično povzroči velike izgube pri vzreji in v najslabšem primeru celo smrt živali. Da bi preprečili stres in gospodarske izgube zaradi nege bolnih živali, priporočamo pravočasno izvajanje učinkovitih metod upravljanja in zdravljenja za kontrolo EBP.

Izdelki v naši ponudbi in spletni trgovini

V naši spletni trgovini najdete izdelke blagovnih znamk Maxcare, Milkiwean, Selko in Milkivit


 • MILKIVIT SWEET RUBIN

  Milkivit Sweet Rubin je še posebej primeren v restriktivnih sistemih za krmljenje ali avtomatih za krmljenje. Temelji na našem preverjenem izdelku Milkivit Rubin in ni zakisan.


  98,50  (89,95  brez DDV)
 • Milkivit Silber blagovne znamke Milkivit

  MILKIVIT SILBER

  Milkivit Silber je mlečni nadomestek iz naše premium linije Milkivit in je še posebej primeren za dokupljena in vzrejna teleta.


  60,01  (54,80  brez DDV)
 • Proizvod Milki San + blagovne znamke Milkivit

  MILKI SAN PLUS

  Milkivit Milki San Plus – mlečni nadomestek za zdrava teleta


  56,99  (52,05  brez DDV)
 • Nutrivita Milki Vitello blagovne znamke Milkivit

  MILKI VITELLO

  Milkivit Milki Vitello je popolna krmna mešanica za dober začetek


  31,40  (28,68  brez DDV)

Več izdelkov iz programa za vzrejo telet najdete v naši spletni trgovini.