Krave morajo biti zdrave, da lahko v dolgem in produktivnem življenju proizvedejo velike količine mleka. Za ohranjanje njihovega zdravja se morajo kmetje spoprijeti z izzivi v zgodnjem obdobju laktacije, saj se večina zdravstvenih težav pojavi kmalu po telitvi. Trouw Nutrition ponuja rešitve za izboljšanje zdravja in vitalnosti krav v tem obdobju – za večjo produktivnost in donosnost v celotni življenjski dobi.

Prehodna obdobja

Krave molznice se pri prehodu iz presušenega v laktacijsko obdobje v zelo kratkem času soočijo s številnimi fiziološkimi spremembami.

V 21 dneh pred telitvijo in po telitvi potrebujejo posebno krmo za nadzor energetskega ravnovesja (presnova maščob in ogljikovih hidratov) ter za nadzor vnosa hrane v zgodnjem obdobju laktacije ter spremenjenih potreb po mineralih in hranilih v obporodnem obdobju.

Izboljšanje zdravja in plodnosti

Visoko produktivna krava naj bi vsako leto proizvedla precejšnjo količino mleka in hkrati doživela brejost in povrgla mladiča. Za to je potreben uravnotežen pristop, ki vključuje prehrano, donosnost in plodnost.

Optimizacija mineralov

Optimizacija mineralov je bistvenega pomena pri novorojenih teletih. Elementi v sledovih podpirajo biološke funkcije, ki so potrebne za dobro delovanje imunskega sistema, za razplod in rast. Nepravilno doziranje in neustrezne količine lahko negativno vplivajo na produktivnost živali (npr. v obliki manjše teže ob odstavitvi), obrambo pred boleznimi ter morebiti povečajo smrtnost. Izbor izdelkov z elementi v sledovih in raziskovalne dejavnosti podjetja Trouw Nutrition proizvajalcem mleka omogočajo, da dosledno in stroškovno ugodno sledijo potrebam telet in telic, da dolgoročno ohranijo produktivnost, zdravje in dobro počutje živali.