Stopnja okužb, vzorec širjenja ter vertikalno in horizontalno prenašanje so pomembni dejavniki v verigi okužbe s patogeni, ki lahko prizadenejo celotno populacijo prašičev.

Preprečevanje prenosa bolezni s svinje na pujska je ključnega pomena za splošno zdravje vaše živine. Zdravljenje ali obvladovanje okužb med plemenskimi legli in podpora imunskega sistema preprečujejo širjenje patogenov.

Opozorilni znaki

Bolezni pri svinjah se pogosto pojavijo zaradi kombinacije več dejavnikov. Virusne in/ali bakterijske bolezni, povezane z imunosupresijo, lahko ustvarijo ugodno okolje, v katerem lahko dejansko manj patogene bolezni sprožijo hude poteke bolezni. Težave s plodnostjo pri svinjah (reproduktivnih in produktivnih) so lahko posledica različnih nalezljivih bolezni.

Posledice za kmeta

Bolezni pri svinjah s prepoznavnimi kliničnimi simptomi lahko povzročijo večjo stopnjo umrljivosti ali zakola, več zdravstvenih obravnav na svinjo in nizko stopnjo produktivnosti. Poleg tega lahko subklinični potek bolezni, tudi brez jasnih kliničnih simptomov, negativno vpliva na sposobnost razmnoževanja živali. S tem je omejena proizvodnja in zmanjša se skupni dobiček.

Izdelki v naši ponudbi in spletni trgovini

V naši spletni trgovini najdete izdelke blagovnih znamk Maxcare, Milkiwean, Selko in MilkivitVeč izdelkov iz programa vzreje plemenskih svinj najdete v naši spletni trgovini.